TjukkmjølkspanacottaPanna cotta betyr ”kokt fløte” på italiensk, i denne desserten får tjukkmjølka italienske impulser. Magnus Hãggblom laget oppskrifta da han jobbet som kjøkkensjef på Vertshuset Røros
8 porsjoner
2,5 dl fløte
2,5 dl Økologisk Tjukkmjølk fra Røros
80 gram sukker
½ vaniljestang
3 gelatinplater
Friske bær eller bærsaus
Legg gelatinplatene i bløt til de er mjuke. Kok opp fløten, sukkeret og vaniljestanga. Unngå å røre i kjelen for da kan væska brenne seg. Sett kjelen til side etter oppkok og kjøl av. Tilsett gelatinplatene og deretter tjukkmjølka. Sil blandinga, hell den i porsjonsformer eller glass og avkjøl. Servér pannacottaen med friske bær eller bærsaus etter fritt valg!
Meieribestyrerens favoritt!
Da Trond fylte førti år kunne han ikke la være å ha noe annet enn Tjukkmjølkspanacotta til dessert. Han lagde sin egen vri på desserten:
Lag pannacotta etter oppskriften som står over her. Når blandingen er klar til å helles i porsjonsformer gjør du følgende:
Legg litt grovhakket sjokolade i bunnen av hver porsjonsskål, bruk vanlig melkesjokolade eller annet etter egen smak. Rør halvtinte eller ferske hele blåbær forsiktig inn i blandingen, sørg for at det blir med litt saft fra bærene, da blir det fine striper/marmorering i desserten. Tøm så blandingen over den hakkede sjokoladen og sett til avkjøling. Til oppskriften ovenfor er det brukt ca 100 gram hele blåbær
Flere oppskrifter med Tjukkmjølk
Hei! Ta en titt på http://matbloggsentralen.blogspot.com/ og legg gjerne igjen en kommentar dersom dere vil være medlem hos oss.
SvarSlett