fredag 2. september 2011

Oppskrift på Tjukkmjølkspanacotta






TjukkmjølkspanacottaPanna cotta betyr ”kokt fløte” på italiensk, i denne desserten får tjukkmjølka italienske impulser. Magnus Hãggblom laget oppskrifta da han jobbet som kjøkkensjef på Vertshuset Røros

8 porsjoner

2,5 dl fløte
2,5 dl Økologisk Tjukkmjølk fra Røros
80 gram sukker
½ vaniljestang
3 gelatinplater
Friske bær eller bærsaus

Legg gelatinplatene i bløt til de er mjuke. Kok opp fløten, sukkeret og vaniljestanga. Unngå å røre i kjelen for da kan væska brenne seg. Sett kjelen til side etter oppkok og kjøl av. Tilsett gelatinplatene og deretter tjukkmjølka. Sil blandinga, hell den i porsjonsformer eller glass og avkjøl. Servér pannacottaen med friske bær eller bærsaus etter fritt valg!


Meieribestyrerens favoritt!
Da Trond fylte førti år kunne han ikke la være å ha noe annet enn Tjukkmjølkspanacotta til dessert. Han lagde sin egen vri på desserten:

Lag pannacotta etter oppskriften som står over her. Når blandingen er klar til å helles i porsjonsformer gjør du følgende:

Legg litt grovhakket sjokolade i bunnen av hver porsjonsskål, bruk vanlig melkesjokolade eller annet etter egen smak. Rør halvtinte eller ferske hele blåbær forsiktig inn i blandingen, sørg for at det blir med litt saft fra bærene, da blir det fine striper/marmorering i desserten. Tøm så blandingen over den hakkede sjokoladen og sett til avkjøling. Til oppskriften ovenfor er det brukt ca 100 gram hele blåbær

Flere oppskrifter med Tjukkmjølk

1 kommentar:

  1. Hei! Ta en titt på http://matbloggsentralen.blogspot.com/ og legg gjerne igjen en kommentar dersom dere vil være medlem hos oss.

    SvarSlett