Skjørost er ikke et nytt produkt. Det er beviselig omsatt på Røros i 300 år og nytes reglemessig av kjennere sammen med spekemat, friske bær, i salater, i vafler, pytt i panne, osv. Dagbladet sist lørdag viser til 20 oppskrifter fra 5 av de fremste talspersoner for lavkarbo. Jeg mener at kunnskap om skjørost bør økes. Det er få som vet at skjørost inneholder 21 gr protein, 2 gr karbo og 0,6 gr fett per 100 gram.
Mitt bidrag til lavkarbo oppskrifter:
Skjørostform med urter og bacon
Du behøver:
500 g Skjørost
1liten boks champingnon
1 liten boks mais
1 rød paprika
litt purre
1 liten boks ananas i biter
2 esker Kremost urter
1 boks Røros Rømme
1/2 -1 dl kremfløte
ananassaft
salt
sitronpepper
urtedressing (fra Fjellurt)
200 g bacon
litt purre
Slik gjør du: Smør en ildfast form. Ha i champignon, mais, hakket paprika og purre i forma. Sil av safta fra ananasen for å ta vare på den. Ha i ananas i formen. Bland det hele lett med Skjørosten. Pisk sammen urteost, Røros Rømme og fløte. Smak til med ananassaft, salt, pepper og støtte urtekrydder. Hell blandinga over i formen. Settes inn i ovn på 200 °C I 15-20 min. Sprøstek bacon i en panne. Skjær purre i ringer og la det surre i baconfettet. Dryss bacon og purreblandingen over Skjørosten. http://www.rorosmeieriet.no/public.aspx?pageid=53993
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar