mandag 19. september 2011

Nyhet til Lavkarbo - Skjørost fra Røros

Skjørost er ikke et nytt produkt. Det er beviselig omsatt på Røros i 300 år og nytes reglemessig av kjennere sammen med spekemat, friske bær, i salater, i vafler, pytt i panne, osv. Dagbladet sist lørdag viser til 20 oppskrifter fra 5 av de fremste talspersoner for lavkarbo. Jeg mener at kunnskap om skjørost bør økes. Det er få som vet at skjørost inneholder 21 gr protein, 2 gr karbo og 0,6 gr fett per 100 gram.




Mitt bidrag til lavkarbo oppskrifter:


Skjørostform med urter og bacon


Du behøver:


500 g Skjørost

1liten boks champingnon

1 liten boks mais

1 rød paprika

litt purre

1 liten boks ananas i biter

2 esker Kremost urter

1 boks Røros Rømme

1/2 -1 dl kremfløte

ananassaft

salt

sitronpepper

urtedressing (fra Fjellurt)

200 g bacon

litt purre


Slik gjør du: Smør en ildfast form. Ha i champignon, mais, hakket paprika og purre i forma. Sil av safta fra ananasen for å ta vare på den. Ha i ananas i formen. Bland det hele lett med Skjørosten. Pisk sammen urteost, Røros Rømme og fløte. Smak til med ananassaft, salt, pepper og støtte urtekrydder. Hell blandinga over i formen. Settes inn i ovn på 200 °C I 15-20 min. Sprøstek bacon i en panne. Skjær purre i ringer og la det surre i baconfettet. Dryss bacon og purreblandingen over Skjørosten. http://www.rorosmeieriet.no/public.aspx?pageid=53993

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar